Kotor ove godine za sport izdvojio 1,3 miliona eura

Kotor ove godine za sport izdvojio 1,3 miliona eura

Budžetom Opštine Kotor u ovoj godine za sport izdvojeno 1.364.000 eura, kazao je predsjednik opštine Vladimir Jokić, tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslavom Šćekićem. Šćekić je danas boravio u radnoj posjeti Kotoru.

Kako je saopšteno iz Opštine Kotor Šćekić i Jokić razgovarali su o razvoju sporta u tom gradu, sa posebnim osvrtom na unapređenje sportske infrastrukture.

Izgradnja gradskog stadiona za koju je dobijena saglasnost UNESCO-a i sportske dvorane označeni su prioritetnim ciljevima.

Konstantovano je da je izgradnja dvorane u Škaljarima od starta pokazuje određene nedostatke u planiranju i izvođenju radova.

Kako je saopšteno, Opština Kotor angažovala je Građevinski fakultet koji će nakon stručne analize predložiti najoptimalnija rješenja za dalju sudbinu tog objekta.

Jokić je potpredsjednika vlade upoznao sa konkretnim doprinosima Opštine Kotor razvoju profesionalnog i rekreativnog sporta, kako kolektivnog tako i individualnog.

Istakao je angažovanost lokalne samouprave na rekonstrukciji sportskih terena, kojih je u dosadašnjem periodu u potpunosti obnovljeno četrnaest, uključujući i školska igrališta.

Takođe je naglasio kontinuitet snažne podrške omladinskoj politici, gdje je za edukativne, kulturne i programe prevencije, kao i za subvencionisanje đačkog prevoza i funkcionisanje produženih boravaka za djecu, izdvojeno preko 700 hiljada eura.

Opština Kotor kako kažu, vodeći brigu o demografskoj politici, daje snažnu podršku izgradnji stanova namijenjenih stručnim kadrovima neophodnim za kvalitetan život čitave zajednice.

Jokić je vladinu delegaciju upoznao sa završetkom projektne faze izgradnje stanova za zdravstvene radnike po povlašćenim cijenama i da su nedavnim skupštinskim odlukama stvoreni preduslovi za realizaciju plana izgradnje novih 250 stanova.

Potpredsjednik vlade Šćekić iskazao je zadovoljstvo realizacijama kvalitetne opštinske politike u odnosu na populaciju mladih. Potencirao je veliku stopu izdvajanja za sport i infrastrukturu, što Kotor stavlja na posebno mjesto u Crnoj Gori.

Šćekić i Jokić sa saradnicima obišli su Gradski stadion, gradilište sportske dvorane i Omladinski klub.

IZVOR:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.