Šćekić razgovarao sa Vag: Položaj mladih može biti značajno unaprijeđen kroz saradnju sa Misijom OEBS-a

Šćekić razgovarao sa Vag: Položaj mladih može biti značajno unaprijeđen kroz saradnju sa Misijom OEBS-a

Oblast mladih može biti značajno unaprijeđena saradnjom sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, kazao je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić na sastanku sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori je, kako je rečeno, važan strateški partner Ministarstva sporta i mladih, koja kontinuirano pruža podršku u oblasti unaprjeđenja omladinske politike, osnaživanju mladih i aktivnoj promociji kulture pomirenja, dijaloga i tolerancije među mladima u regionu.

S tim u vezi, saopšteno je iz Ministarstva, predloženo je nekoliko tema za unaprjeđenje saradnje, a koje se tiču jačanja kapaciteta mladih administratora/ki u lokalnim omladinskim servisima, jačanja kapaciteta predstavnika/ca lokalnih samouprava u cilju kvalitetne pripreme akcionih planova za mlade, sprovođenja obuke na temu interkulturalnih kompetencija u sportu, kao i partnerske saradnje u okviru projekata iz oblasti omladinske politike.

„Smatramo da oblast mladih može biti značajno unaprijeđena saradnjom sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, a da predložene aktivnosti doprinose tom cilju”, kazao je Šćekić.

Takođe, Šćekić je rekao da je veoma značajan razgovor sa lokalnim zajednicima za otvaranje Omladinskih servisa tamo gdje ih nema, kao i potreba da se dodatno aktiviraju i izdignu na veći nivo već otvoreni servisi.

Takođe, Šćekić i Vag razgovarali su o načinima na koje je moguće konsultovati mlade prilikom donošenja odluka koje ih se tiču i kreiranju programa namijenjenih upravo njima.

Vag je izrazila zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom saradnjom sa Ministarstvom sporta i mladih i kazala da Misija OEBS-a daje punu podršku projektima koji se tiču mladih, na nacionalnom i lokalnom nivou, u skladu sa Strategijom za mlade i Zakonom o mladima.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.