Air Montenegro: Let Lion-Podgorica otkazan zbog udara ptice

Air Montenegro: Let Lion-Podgorica otkazan zbog udara ptice

"Tehničke službe rade na otklanjanju kvara na avionu, a očekuje se da će avion sjutra biti operativan. Bez obzira na ove otežavajuće okolnosti, sve ostale planirane operativne aktivnosti će biti realizovane, a putnici bezbjedno prevezeni na odredišta uz moguće prebukiranje i manja kašnjenja"

Avio-kompanija Air Montenegro saopštila je da je let Lion-Podgorica otkazan zbog udara ptice.

"Pri polijetanju iznajmljenog aviona Airbus 320 na sinošnjem letu Air Montenegra Lion-Podgorica, ptica je udarila u motor aviona uzrokujući prekid polijetanja i otkazivanje leta. Otklanjanje kvara na avionu je u toku. Nakon kontakta aviona sa pticom, posada je prekinula polijetanje i avion je povučen iz saobraćaja. Svim putnicima je obezbijeđen smještaj u hotelu, a tehnička služba je odmah pristupila detaljnoj tehničkoj provjeri vazduhoplova. Bezbijednost i sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena", navodi se u saopštenju.

Ukazuju da je udar ptice je uobičajen problem, "sa kojim se često suočavamo u avijaciji i nije nepoznanica u ovoj vrsti posla".

"Tehničke službe rade na otklanjanju kvara na avionu, a očekuje se da će avion sjutra biti operativan. Bez obzira na ove otežavajuće okolnosti, sve ostale planirane operativne aktivnosti će biti realizovane, a putnici bezbjedno prevezeni na odredišta uz moguće prebukiranje i manja kašnjenja", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.