Akcija kosovske policije: Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su špijunirale za BIA-u

Akcija kosovske policije: Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su špijunirale za BIA-u

Sumnja se da su više godina sarađivali sa srbijanskim obavještajnim strukturama.

Specijalno tužilaštvo Kosova u saradnji s kosovskom policijom i Kosovskom obavještajnom službom (KIA) izvršilo je danas raciju na dvije lokacije na kojima su uhapšene dvije osobe zbog sumnje na špijunažu. Prema izvorima lista Express, riječ je o osumnjičenima B. Š. i M. Ć. koji su navodno sarađivali s Bezbjednosno informativnom agencijom (BIA) Srbije, odnosno sumnja se da su više godina sarađivali sa srbijanskim obavještajnim strukturama.

- Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo obavještava javnost da je nakon višemjesečne istrage, danas u saradnji s Kosovskom policijom i KIA-om, izvršilo racije na dvije lokacije na Kosovu i uhapsilo dvije osobe s kosovskim državljanstvom, osumnjičene za počinjenje krivičnog djela špijunaža - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tužilaštvo donijelo rješenje o zadržavanju osumnjičenih od 48 sati i da će protiv njih poduzeti sve potrebne istražne radnje.

Jedan od uhapšenih bio je carinik 1990-1999, da bi nakon rata nastavio obavljati dužnost carinika u periodu UNMIK-ove uprave na Kosovu.

Izvor:KLIX

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.