Popa: Imenovanja u pravosuđu pomak, optimista sam

Popa: Imenovanja u pravosuđu pomak, optimista sam

Evropska unija je nadomak Crnoj Gori i političari treba da svojim postupcima ispune očekivanja ogromnog broja crnogorskih građana koji podržavaju put Crne Gore ka EU, kazala ambasadorka EU u našoj državi Oana Kristina Popa.


Svečani prijem povodom Dana Evrope održava se u zgradi Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU).

- Postoji simbolizam u odabiru ove lokacije, lijepo je biti u zgradi koja je nedavno renovirana - rekla je Popa., prenosi Portal RTCG.

Ona je poručila da slavimo Dan Evrope, i da vjeruje u mlade ljude, koji će, nada se, voditi Crnu Goru.

- Fokus je obrazovanju i umjetnosti i to će biti reflektovano večeras tokom programa - kazala je Popa.

Ona je poručila da su primijećeni pozitivni pomaci i da je došlo do imenovanja u sudstvu i pravosuđu, što je, smatra, pokazalo da političari mogu da se uzdignu iznad interesa svojih i svojih partija u nacionalnom interesu Crne Gore.

- Mislim da je Evropska unija sada nadomak Crnoj Gori i političari trebaju da ispune očekivanja ogromnog broja crnogorskih građana koji podržavaju put Crne Gore ka EU - navela je ona.

Naglasila je da je IBAR izvještaj koji treba da potvrdi da je Crna Gora ispunila standarde.

- Kao što sam rekla, ostvaren je napredak, postoji nekoliko stvari koje treba riješiti, definitivno je to nadomak, i mislim da društvo treba na to da se koncentriše, ja sam optimista. Treba da se fokusiramo i gledamo naprijed - zaključila je Popa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.