Izraelska vojska održala sastanak s američkim generalom, poslali poruku Teheranu:
foto:Glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari (Foto: IDF)

PROCIJENILI SITUACIJU

Izraelska vojska održala sastanak s američkim generalom, poslali poruku Teheranu: "Spremni smo i za napad"

Glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari oglasio se nakon sastanka s američkim generalom s kojim je razgovarao o potencijalnom iranskom napadu na Izrael.

Nakon sastanka, Hagari je govorio o detaljima susreta te je naglasio kako je izvršena procjena situacije.

"Održali smo zajedničku procjenu situacije kako bismo osigurali da naša koordinacija bude čvrsta. Ako dođe do bilo kakvih promjena, odmah ćemo obavijestiti javnost. Civili bi i dalje trebali biti na oprezu. Izraelska protivzračna odbrana je među najboljima na svijetu, ali nije hermetička", rekao je Hagari.

Govoreći o prijetnjama iz Irana, Hagari je naglasio kako Iran djeluje protiv Izraela od oktobra 2023. godine.

"Mi smo u ratu posljednjih šest mjeseci i nosili smo se sa svim postojećim prijetnjama. Naša odbrana je spremna i zna kako se nositi sa svakom prijetnjom pojedinačno. Spremni smo i za napad, s raznim mogućnostima, kako bismo zaštitili građane Izraela", poručio je.

Također, on je optužio Iran za eskalaciju situacije na Bliskom istoku.

"Znat ćemo kako da operišemo gdje god je potrebno. Mi smo djelovali protiv iranskih proxyja u Jemenu, Iraku i Siriji od početka rata. Iran eskalira. Znat ćemo kako se nositi s iranskom prijetnjom", zaključio je Hagari.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.