Bošnjački političari iz regiona se okupili na Ilidži, pogledajte ko je sve stigao

ETNIČKO OKUPLJANJE

Bošnjački političari iz regiona se okupili na Ilidži, pogledajte ko je sve stigao

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković organizovao je okupljanje bošnjačkih političara iz regiona, a na skup koji se održava na Ilidži pristižu učesnici, među kojima je najmanje onih iz Bosne i Hercegovine.

Naime, veliki broj njegovih koalicionih partnera nije želio doći na ovakvo okupljanje, a poziv je odbio i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, stranke za koju se smatra da je godinama najuticajnija među bošnjačkim narodom.

b1

Međutim, stigli su državni ministar Sevlid Hurtić, federalni ministar Ramo i njegov sin, federalni zastupnik Arnel Isak, potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković, predsjednik kantonalnog odbora NES-a Mustafa Ružnić, zastupnik u Predstavničkom domu državnog parlamenta Jasmin Emrić.

b2

Kada je riječ o regionalnim političarima bošnjačke nacionalnosti, na skup je stigao Usame Zukorilić, predsjednik SPP-a u Srbiji, donedavno je bio i potpredsjednik Skupštine Srbije; Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke iz Crne Gore, koja je najjača u toj državi i ima šest mandata u parlamentu; Emilija Redžepi, potpredsjednica na Kosovu; Munir Kolašinac iz Sjeverne Makedonije.

KONAKOVIĆEVO OKUPLJANJE

b6

Bošnjački političari iz regiona prošetali Baščaršijom, turistički vodiči ih upoznali sa Sarajevom

Konaković je s gostima danas u podne prošetao Baščaršijom, a imali su i turističke vodiče koji su ih upoznali sa historijskim, kulturnim i vjerskim objektima u Sarajevu.

Tada je najavio da će na skupu razgovarati o položaju Bošnjaka ponaosob i zajedničkim pitanjima, EU integracijama te podizanju saradnje na viši, akademski nivo.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.