Crnoj Gori fali hiljadu i po policajaca
Ilustracija

Očekuje se uskoro rešenje problema nedostaka kadra

Crnoj Gori fali hiljadu i po policajaca

Iako se godinama postavljalo pitanje ima li Crna Gora dovoljno policijskih službenika, primjenom zakona po kojem je veliki broj njih otišao u penziju, pokazalo se da za redovna rad bezbjednostnog sistema ipak nedostaje radnika. Tako na nivou države nedostaje više od hiljadu i po policijskih službenika.

Taj trend nije zaobišao ni Mojkovac. Ovom gradu na sjeveru dali 14 čuvara javnog reda i mira.

Kako je kazao v.d. načelnika OB Mojkovac Dejan Rakočević, veliki im je izazov organizovati posao u takvim uslovima.

"Uprava policije, generalno sistem bezbjednosti je specifičan sistem koji mora da funkcioniše 24 časa bez obzira na bilo koje nedostatke. Bilo da se oni tiču nedostataka ljudstva ili materijalno-tehničkih nedostataka, to je sistem koji neprekredno treba da funkcioniše i sistem koji građanima treba da obezbijedi sigurnost 24 sata", pojasnio je Rakočević u emisiji "Mreža". 

Kako bi organizovali posao, Uprava policije je primila pripravnike diplomce Policijske akademije Danilovgrad.

Raspisan je i konkurs za nove policajce, pa će se uskoro u Mojkovcu, ali i cijeloj državi, riješiti problem.

Iako im fali službenika dežurna patrola, saobraćajne policije je uvijek na terenu.

Policijski službenik Ljubiša Filipović kaže da svoje radno vrijeme provodi na magistralnom putu od Kraljevog kola da Miratovog kola.

"Trudimo se da budemo na svim kritičnim tačkama, da preduzimamo mjere i radnje u cilju bezbjednog i normalnog odvijanja saobraćaja", kaže Filipović. 

Budući da je veliki broj policajaca iz ovog grada otišao u penziju, Filipović kaže da se trude da preventivno djeluju.

"Sve u cilju kako bi učesnici u saobraćaju bili obazriviji i prilagodili brzinu uslovima na putu", zaključio je on. 

Osim Mojkovca, problem sa manjkom policijskih službenika imaju i u drugim opštinama, a najviše upražnjenih radnih mjesta i ujedno najveći izazov da organizuju posao imaju u glavnom gradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.