Pogledajte zastrašujući snimak odrona u Mostaru
ODRON MOSTAR/ - FOTO: PRT SC/X

Pogledajte zastrašujući snimak odrona u Mostaru

Istraga zbog nesreće izazvane odronom koji je nastao prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma u mjestu Bijela kod Mostara u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a oštećeno više vozila, nastavljena je i jutros.

Iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ obavijestili su u nedjelju da je istraga nastavljena te da policija obezbjeđuje mjesto nesreće.

Podsjećaju da je 6. aprila, oko 18:30 časova, došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamena zbog miniranja kamenoloma, prenosi Srpskainfo.

Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odlomio se i drugi dio, što je prouzrokovalo veliku količinu kamenih odrona koji su završili u rijeci. Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u njima, prenosi Blic.rs. 

Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema. Povrijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val, dok se druga povrijeđena osoba nalazila na obali u trenutku nesreće, kažu iz Operativnog centra i dodaju da se obje osobe medicinski zbrinute.

Policija osigurava mjesto nesreće, istraga je prekinuta sinoć zbog mraka i nastavila se jutros, dodaju iz spomenutog centra.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.