Presuda za ubistvo Šejle Bakije 15. aprila: Tužilaštvo traži 40 godina robije
Šejla Bakija, Foto: Društvene mreže, Arhiva

Presuda za ubistvo Šejle Bakije 15. aprila: Tužilaštvo traži 40 godina robije

Tužiteljka Ana Radović predložila je 40 godina robije za Ilira Đokaja, zbog teškog ubistva Šejle Bakije.

Isto je predložila i advokatica porodice Bakija Tatjana Živković. 

Branilac Ilira Đokaja ukazao je na propuste u istrazi ali i na odbijanje suda da sasluša svjedoke čiji iskazi idu u korist optuženog.

Presuda će biti donesena 15. aprila.

"Predlažemo da Sud okrivljenog oglasi krivim, te da mu primjernom opštih pravila za odmjeravanje kazne iz člana 42 KZ-a, kao i primjenom odredbe člana 48 stav 1 i stav 2 tačka 1 KZ-a izrekne kaznu dugotrajnog zatvora iz člana 35 KZ-a u trajanju od 40 godina. Smatramo da je ovakva kazna jedina moguća i pravična, imajući u vidu sve okolnosti koje utiču na to da kazna bude manja ili veća, posebno uzimajući u obzir okolnost da je okrivljeni nakon izvršenja djela bio u bjekstvu četiri dana, zatim držanje okrivljenog tokom postupka, raniju osuđivanost, kao i okolnost da je oštećena imala svega 19 godina", navodi se u završnoj riječi advokatice Živković, prenosi Pobjeda.

Ilir Đokaj kazao je "da samo Bog zna šta je bilo između njega i Šejle".

"Kad bih vratio vrijeme, Šejla bi danas bila živa", rekao je on u sudnici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.