Đokaju prijeti do 40 godina robije: Pronašao ga brat i pozvao advokata
Ilir Đokaj

Đokaju prijeti do 40 godina robije: Pronašao ga brat i pozvao advokata

28-godišnjem Iliru Đokaju prijeti zatvorska kazna do 40 godina - Više državno tužilaštvo tereti ga za krivično djelo teško ubistvo.

Đokaj je osumnjičen da je 30. septembra u Tuzima ubio svoju nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19) i teško ranio njenog oca Šabana Bakiju (42).

On se juče u policiji i pred višom državnom tužiteljkom Anom Radović branio ćutanjem.

Tužiteljka Radović nakon saslušanja odredila mu je zadržavanje do 72 sata, a u tom roku će biti priveden sudiji za istragu podgoričkog Višeg suda, rekao je “Vijestima” njegov branilac, advokat Srđa Lješković.

Lješković je dodao da je tužiteljka Đokaju predočila da je prema navodima krivične prijave, izvedene na osnovu dokaza, osumnjičen da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 3 i 4.

Prema Krivičnom zakoniku Crne Gore tim članom predviđeno je da će se kaznom zatvora od najmanje deset godina ili dugotrajnom kaznom zatvor kazniti onaj ko drugog liši života i pri tom s umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica, kao i onaj ko drugog liši života iz koristoljublja, radi izvršenja drugog krivičnog djela, iz bezobzirne osvete ili drugih niskih pobuda.

Đokaj je od 30. septembra do 4. oktobra do kasno u noć bježao policiji.

Advokat Lješković kazao je “Vijestima” da je tog dvadesetosmogodišnkaka, u nedjelju veče, pronašao njegov brat Toni i o tome ga obavijestio.

”Želim javno da izrazim najdublje i najiskrenije saučešće porodici Bakija, u ime porodice Đokić i svoje ime. Mog branjenika Ilira Đokaja od momenta ubistva tražili su svi članovi porodice. Preksinoć, u kasnim večernjim satima pronašao ga je jedan od braće, Toni, koji je postupio časno - obavijestio je mene, kao branioca i ja sam ga predao policiji. Sada je sve u rukama pravosudnih organa”, kazao je Lješković.

On je apelovao na javnost i medije da “imaju u vidu da se radi o strašnoj tragediji”.

”Nesrećnoj ljubavi koja se završila tragično i da zbog toga poštuju bol obje porodice”, kazao je on.

Dvadesetosmogodišnji Đokaj osumnjičen je da je prije pet dana, na Karabuškom polju u Tuzima, u porodičnoj kući Bekija, ubio devetnaestogodišnjakinju i teško ranio njenog oca Šabana.

Nakon ubistva automobilom je pobjegao do centra Tuzi, gdje mu se i izgubio trag.

Policija je raspisala potragu za njim, a građani su na društvenim mrežama dijelili njegove fotografije u nadi da će ga neko sresti, prepoznati i prijaviti policiji.

VIjesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.