Novi biznis Donalda Trampa: Prodaja Biblije uoči Uskrsa
Donald Tramp

“Religija i hrišćanstvo su dvije stvari koje ovoj zemlji najviše nedostaju”

Novi biznis Donalda Trampa: Prodaja Biblije uoči Uskrsa

Bivši američki predsjednik, republikanac Donald Tramp izjavio je da pokreće plaćeno partnerstvo sa jednom zvijezdom kantri muzike kako bi na prodaju ponudio primjerke Biblije, dodajući da mu je to “omiljena knjiga”.

“Religija i hrišćanstvo su dvije stvari koje ovoj zemlji najviše nedostaju”, rekao je Tramp u trominutnom video snimku objavljenom na njegovoj društvenoj mreži “Truth Social”.

Tramp, koji će najvjerovatnije biti kandidat republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u novembru, ohrabruje svoje pristalice da kupe Bibliju, po cijeni od 59,99 dolara po primjerku.

On je to uradio tokom Svete nedjelje uoči Uskrsa po gregorijanskom kalendaru.

“Moramo da vratimo vjeru Americi”, rekao je Tramp aludirajući na svoj predizborni slogan “Učinimo Ameriku ponovo velikom”.

Grupa koja na sajtu prodaje primjerke tog izdanja Biblije, napisala je da je ponosna što je to “jedina Biblija koju promoviše Tramp”.

Ta organizacija, čije ime nije saopšteno, navodi da prihod od prodaje neće biti upotrebljen za finansiranje Trampove izborne kamanje, ali to ukazuje da se slika bivšeg predsjednika koristi kao dio plaćenog partnerstva.

Primjerci tog izdanja Biblije se prodaju u saradnji sa poznatim konzervativnim muzičarem Lijem Grinvudom, čiji se hit “God Bless the USA” pušta na svakom Trampovom predizbornom mitingu.

Vjerske vođe su 2020. godine oštro kritikovale Trampa koji se slikao ispred jedne oštećene crkve sa Biblijom u ruci, dan poslije antirasističkih demonstracija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.