Puter smeđa kosa je novi trend na TikToku
/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-YURI ARCURS PEOPLEIMAGES.COM

Puter smeđa kosa je novi trend na TikToku

Ovu boju možete postići samo u provjerenom salonu jer ovdje se susreću balajaž i bejbilajts pramenovi. Duboki braon tonovi prepliću se sa svjetlijim, gotovo plavim u površinskim slojevima kose za utisak razigranosti. Puter smeđa donosi toplotu, sjaj i mekoću kosi brinete, a pritom joj daje i dubinu što uvijek pojačava utisak volumena. Zainteresovane?

Za koga je dobra puter smeđa?

Ona je idealna za sve brinete koje ne žele opsežne promjene na kosi i koje strahuju da bi česti hemijski tretmani mogli da im oštete pramenove. Ovde se dodaju nijanse plave boje, ali se ne radi preveliko posvjetljavanje, tako da pramenovi i dalje zadržavaju toplinu koju plavuše, generalno, izgube. Kako postići puter smeđu boju?

Puter smeđa se dobije posvjetljavanjem pramenova u bojama koje se na frizerskom paleti označavaju sedmicama i osmicama i to balajaž tehnikom. Koren, tvrde stilisti i dalje treba da ostane čokoladno taman – u frizerskoj skali na nivou pet ili šest. Pritom, neophodan je i preliv u pogodnoj zlatno smeđkastoj nijansi.

Ukoliko u ovaj boji požele da uživaju plavuše, onda bi trebalo najprije da puste da im izdraste taman korijen, a potom da dozvole tamnije nijansiranje i stavljanje preliva u adekvatnoj boji.

Kako održavati puter smeđu boju? Ovde važi režim njege kao i za svu farbanu kosu. Šamponiranje svedite na dva puta nedjeljno i koristite regeneratore i maske za farbanu kosu. Stilisti preporučuju šampone bez sulfata,piše lepotaizdravlje.r

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.