Glavni grad osniva Centar za razvoj Podgorice

Glavni grad osniva Centar za razvoj Podgorice

Na inicijativu predsjednice Skupštine Glavnog grada Podgorice dr Jelene Borovinić Bojović i osnivača NVO „Oči Podgorice“ Predraga Tomovića započeta je procedura osnivanja Centra za razvoj Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Centar za razvoj Podgorice biće mjesto u kojem će Glavni grad zajedno sa nevladinim sektorom inicirati projekte i inicijative koje će doprinijeti održivom razvoju, mobilnosti, zaštiti životne sredine i ljudskim pravima u Glavnom gradu. Ideja je da se u Centru za razvoj Podgorice intenzivira saradnja Glavnog grada i gradskih službi sa NVO sektorom u cilju realizacije brojnih projekata koji će doprinijeti kvalitetnijem životu u našem gradu”, navodi se u saopštenju.

Nakon niza održanih sastanaka predsjednice Skupštine, sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim sektorom Slađane Anđušić, ostalih predstavnika Sekretarijata, kao i predstavnika nevladinog sektora, formirana je radna grupa za osnivanje Centra u kojoj su: dr Jelelna Borovinić Bojović, Slađana Anđušić, Nikola Jočić, rukovodilac Sektora za normativne poslove u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim sektorom, Ksenija Borilović, viša savjetnica sa saradnju sa NVO sektorom u Sekretarijatu, Predrag Tomović – predstavnik NVO ,,Oči Podgorice”, Jugoslav Radović – izvršni direktor Centra za omladinsku edukaciju, Zorana Marković, predstavnica Centra za razvoj nevladinih organizacija, Ivana Čogurić i Elida Adrović ispred NVO Ecopatriotizam, Mladen Ivanović ispred Udrženja ljubitelja Gorice i prirode i građanski aktivisti Aleksandar Dragićević i Vuk Vujisić.

“Procjenjuje se da će Podgorica ovom saradnjom uspjeti da ostvari brojne projekte, kao i da će Centar za razvoj Podgorice biti prostor u kojem će moći da djeluju mnoga udruženja, odnosno svojevrstan hab koji će generisati ideje i vrijedne projekte, i istovremeno biti prostor za konferencije, razne obuke i prezentacije. Rad Centra biće zasnovan na održivim principima, te neće predstavljati trošak za Glavni grad, već ulaganje koje će generisati projekte od velikog značaja”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor:VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.