Pojedina pitanja na poligrafu mogla su biti predmet zloupotreba
Miodrag Laković (Foto: PES)

Pojedina pitanja na poligrafu mogla su biti predmet zloupotreba

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i poslanik PES-a Miodrag Laković rekao je za Portal RTCG da je bilo suvislo poligrafski testirati kandidate za v.d. direktora Uprave policije, isključivo na okolnosti potencijalnih veza ili umiješanosti u kriminalne i koruptivne radnje.

"Ne bih komentarisao konkretna testiranja, samo imam potrebu da saopštim, na bazi onoga što smo mogli saznati iz medija, a zbog profesionalnih principa - mislim da je je suvislo bilo poligrafski testirati kandidate isključivo na okolnosti potencijalnih veza ili umiješanosti u kriminalne i koruptivne radnje.", kazao je Laković za Portal RTCG.

On je kazao da sva ostala pitanja koja se pominju u medijima, nijesu relevantna po pitanju izbora za predmetnu funkciju.

"A ista se mogu višestruko tumačiti, relativizovati, pa, potencijalno i zloupotrijebiti", saopštio je Laković.

Danas u 15 časova počinje 20. sjednica Vlade Crne Gore na čijem dnevnom redu će se naći izbor v.d. direktora Uprave policije.

Kako je saopšteno, nakon sjednice planirana je konferencija za medije.

Do izbora novog v.d. direktora Uprave policije dolazi nakon što je Vlada, na hitnoj telefonskoj sjednici 3. marta treći put, za manje od godinu razriješila Zorana Brđanina.

Ispravka: Na javni poziv prijavilo se sedam kandidata.

U prethodnoj verziji teksta došlo je do pogrešne formulacije rečenice koja je glasila: "Vlada će birati između sedam kandidata koji su se prijavili na Javni poziv". 

Iz Demokratske Crne Gore stiglo je reagovanje na pomenutu rečenicu. Pojašnjavaju  da Vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova može odlučivati samo o jednom kandidatu kojeg ministar predloži.

"Dakle, Vlada pred sobom nema 7 kandidata, već jednog jedinog kojeg predloži ministar", navodi se u saopštenju Demokrata. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.