Avion prisilno sletio, otpala mu guma prilikom polijetanja

Avion prisilno sletio, otpala mu guma prilikom polijetanja

Boing 777 prisilno je u četvrtak sletio u Los Anđeles nakon što mu je tokom polijetanja otpala guma na jednom od kotača, što je novi incident nakon nedavnih problema američkog proizvođača aviona.

Avion United Airlinesa je poletio iz Los Angelesa za Japan i u njemu je bilo 249 ljudi, no odmah se vratio na pistu.

Otpala guma završila je na parkiralištu aerodroma, oštetivši nekoliko automobila, no nije bilo žrtava, objavio je lokalni medij KRON4.

United je naglasio da su putnički avioni dizajnirani tako da mogu sletjeti ako se dogodi takva situacija. Boing 777 ima šest kotača na svakoj strani ispod krila.

Do novog je incidenta došlo nakon što su početkom januara na Boeingu Alaska Airlinesa u letu otpala zadnja lijeva vrata za izlaz u slučaju opasnosti.

Američke vlasti zadužene za sigurnost vazdušnog prometa pokrenule su istragu, a izvještaj nezavisne komisije, koju je imenovao regulator FAA, ukazao je na nedostatke u bezbjednosnim sistemima proizvođača.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.