Foto: Ministarstvo turizma

Martinović sa Pololikashvilijem na Sajmu u Berlinu

"Inteziviraćemo saradnju sa Svjetskom turističkom organizacijom"

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, inteziviraće saradnju sa Svjetskom turističkom organizacijom (UN tourisam) kroz različite inicijative, ujedno uključujući mogućnost upućivanja službenika u sjedište organizacije radi sticanja boljeg uvida u rad i organizaciju ove prestižne svjetske institucije.

To je saopštio ministar Vladimir Martinović na sastanku sa generalnim direktorom UN tourisam Zurabom Pololikashvilijem na Sajmu u Berlinu.

Kako je saopšteno iz tog resora, Martinović je istakao važnost dosadašnjeg partnerstva i otvorio vrata za dalju saradnju i razvoj turizma u narednom periodu.

Kako su kazali, generalni sekretar je rekao da mu je drago što su dio Ministarstva ekologije i održivi razvoja i što imaju jednake poglede na ruralni turizma i njegov razvoja.

Poseban naglasak je stavljen na važnost promocije i privlačenja investicija u Crnu Goru.

Martinović je rekao da prepoznaju važnost promovisanja jedinstvenih turističkih atrakcija zemlje i stvaranja stimulativnog okruženja za investitore kako bi se dodatno podstakao turistički razvoj.

“Nastavićemo da radimo zajedno sa UNTO i drugim relevantnim partnerima kako bismo ostvarili ciljeve održivog razvoja turizma i doprinijeli daljnjem prosperitetu Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije”, rekao je Martinović.

Iz tog resora navode da je bilo riječi i o razvoju ruralnog turizma u Crnoj Gori, gdje je Martinović zatražio podršku. Naime, UN tourisam je od 44 sela iz 32 države u Programu unapređenja – Best tourisam villages izabralo dva crnogorska sela Godine i Gornja Lastva koja su dobila ehničku podršku za unapređenje konkurentnosti.

“Oduševljen što su dva crnogorska sela postala dio UN-ove inicijative za turizam. Ovo je važan korak ka stvaranju inkluzivnijeg i održivijeg turizma za buduće generacije”, poručio je Pololikašvilij.

Strategija razvoja turizma za period 2023-2025. godine, koja je dobila pozitivno mišljenje UN tourisam, predstavlja temeljni dokument za daljnje usmjeravanje razvoja turizma u Crnoj Gori. Iz Ministarstva turizma ističu važnost kontinuiranog unapređenja turističke ponude i kvaliteta usluga kako bi se zadovoljile potrebe modernog turiste i očuvala prirodna i kulturna baština zemlje.

Martinović je, kako zaključuju, pozvao Pololikashvilija da dođe u Crnu Goru i izrazio iskrenu zahvalnost na dugogodišnjoj saradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom od pristupanja naše države kao članice 2007. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.