Na Ekonomskom fakultetu svečano otvoreno državno takmičenje za osnovce
Foto: MPNI

Na Ekonomskom fakultetu svečano otvoreno državno takmičenje za osnovce

Na Ekonomskom fakultetu u Podgorici danas je svečano otvoreno državno takmičenje učenika osnovnih škola 2024. godine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), učestvovalo je 90 osnovnih škola sa prijavljenih 426 učenika koji su imali priliku da pokažu svoja znanja iz fizike, hemije, hiologije, matematike, engleskog, francuskog, italijanskog, njemačkog i ruskog jezika, a od ove godine i iz tri nova predmeta koje je uveo Ispitni centar. To su istorija, programiranje i geografija.

Prisutne je pozdravio direktor Ispitnog centra Miloš Trivić, a državno takmičenje je svečano otvorila ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić- Stojanović.

- Znanje je ključni resurs za napredak i razvoj društva, a danas je ovdje ono najbolje i najvrednije što ova zemlja ima, a to ste, dragi učenici, upravo vi. Sama činjenica da ste svojim dosadašnjim radom, trudom i zalaganjem uspjeli da se plasirate na ovo takmičenje, vrijedna je poštovanja. I upravo zato smo svi - i resorno ministarstvo, i vaši roditelji, i vaši profesori, već sada jako ponosni na vas. Želim vam puno sreće, da svojim znanjem zablistate i da upravo vi budete ti koji će našu državu voditi u neko drugačije, ljepše sjutra. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će se truditi da na adekvatan način podrži sve vaše uspjehe - poručila je ministarka.

Direktor Ispitnog centra mr Miloš Trivić je naglasio da je njihov zadatak da probude interesovanje djece “jer smo svjesni da znanja i vještine koje učenici usvoje i razviju sada postaju temelj na kojem se grade sve životne vrijednosti. Ispitni centar će sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija biti podrška učenicima i nastaviće da unapređuje cjelokupni sistem takmičenja, a naredne godine ćemo uvesti još predmeta”, naglasio je Trivić.

Sjutra se održava državno takmičenje za učenike srednjih škola na kojem učestvuje 323 učenika iz 37 srednjih škola.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.