Putin: Bajdenu se nije dopao moj odgovor na pitanje ko je poželjan predsjednik, pa me je nazvao „ludim kučkinim sinom“
Vladimir Putin i Džo Bajden

Putin: Bajdenu se nije dopao moj odgovor na pitanje ko je poželjan predsjednik, pa me je nazvao „ludim kučkinim sinom“

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas izjavio da se predsjedniku SAD-a Džozefu Bajdenu nije dopao njegov odgovor na pitanje o tome koji je budući američki predsjednik poželjniji u Moskvi, pa ga je Bajdena zato uvrijedio.

Putin je prenoseći svoj direktan govor iz razgovora sa predsjednikom SAD citirao:  “Vi (Bajden) i ja smo nedavno razgovarali i pitali ste me ko je za nas (Rusiju) poželjniji kao budući predsjednik SAD” i rekao sam mu da ćemo raditi s bilo kojim predsjednikom, ali da vjerujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji“, prenio je TASS.

Ruski predsjednik je rekao da ljutita rekacija Bajdena u posljednjem govoru i uvreda koje mu je uputio rekavši da je “ludi kučkin sin“ dokazuju da je bio u pravu kada je to rekao.

Putin je na pitanje novinara VGTRK Pavla Zarubina rekao da Bajden nije bio u stanju da mu odgovori sa “Vladice hvala, baš si mi pomogao“.

“Mi razumijemo šta se tamo dešava sa unutrašnjo-političke tačke gledišta i ova reakcija je apsolutno adekvatna, što znači da sam bio u pravu“, zaključio je ruski predsjednik.

Bajden u govoru u San Francisku izjavio je da “imamo ludog kučkinog sina poput onog tipa Putina i drugih, i uvijek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu“.

Kremlj je danas osudio upotrebu “sramnog jezika“ od strane predsjednika SAD a bivši predsjednik Rusije Dimitrij Medvedev je uzvratio nazivajući Bajdena “beskorisnim starcem“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.