Novak Đoković i Rafael Nadal u oktobru igraju egzibicioni turnir

Novak Đoković i Rafael Nadal u oktobru igraju egzibicioni turnir

Dvojica najtrofejnijih Grend slem tenisera u istoriji Novak Đoković, Rafael Nadal i još trojica Grend slem šampiona igraće na egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji u oktobru.

Događaj “Šest kraljeva slemova” održaće se u sklopu sudijskoj kulturnog i zabavnog festivala u Rijadu, prenio je danas BBC.

Učestvovaće još i grend slem šampioni Karlos Alkaras, Danil Medvedev i Janik Siner, kao i Holger Rune.

Zašto se egzibicioni turnir zove “Šest kraljeva” slemova, nikom nije jasno, ali se svijet odavno suočava i sa većim budalaštinama od ove u Rijadu.

Egzibicioni turnir održaće se tokom ATP sezone, uprkos tome što se takva vrsta takmičenja uglavnom organizuje van sezone ili po njenom završetku.

U oktobru teniseri su uglavnom zauzeti jer igraju masterse u Šangaju i Parizu.

Nadal, koji je prošlog mjeseca postao ambasador Teniskog saveza Saudijske Arabije, rekao je da se raduje turniru.

“Nakon što su drugi teniseri to učinili, veoma sam uzbuđen što ću prvi put igrati u Rijadu”, rekao je osvajač 22 grend slem titule.

Saudijska Arabija je domaćin završnog turnira za mlade igrače do 21 godine u Džedi, a vode se razgovori i o organizaciji WTA finala.

                                                                                                                               Izvor:AKTUELNO

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.