Vukčević: Stigli fondovski pacijenti u drugu fazu Instituta Igalo

Vukčević: Stigli fondovski pacijenti u drugu fazu Instituta Igalo

Institut „Dr Simo Milošević“ otvorio je danas vrata druge faze za stotinjak pacijenata, korisnika Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Cijene usluga za fondovske pacijente u ovoj godini biće uvećane 10 odsto, ali ugovor sa Fondom još nije potpisan.

Kako je za RTHN kazao izvršni direktor Instituta Igalo Zoran Kovačević pauzu od mjesec i po iskoristili su za pripremu opreme i objekta kako bi spremni dočekali prve ovogodišnje goste.

– Pored svih problema koje smo imali u tekućem poslovanju, uspjeli smo da realizujemo tehničke aktivnosti. Danas očekujemo grupu od 50 do 100 pacijenata, nakon čega će svakog dana stizati određeni broj korisnika, dok ne popunimo drugu fazu. Dinamika je takva da pacijenti pri prijemu imaju i preglede i određivanje terapija, te dolaze sekvencijalno da bi bile ispoštovane procedure – kazao je Kovačević.

Kovačević pozdravlja usvojenu Informaciju Vlade o uvećanju cijena usluga osiguranika Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore koji koriste usluge Instituta Igalo za 2024. godinu, ali kako kaže, uvećanje od 10 odsto u odnosu na prethodnu, potrebno je uskladiti i sa potrebama Instituta.

– Formirali smo predlog cijena prema Fondu, još uvijek nismo sa njima potpisali ugovor za tekuću godinu. Vidjećemo kako će ta Informacija od 10 odsto biti usklađena, kada odgovore na naše predloge cijena. Nisam, još uvijek, siguran da ćemo uspjeti da dođemo da cijene koštanja koju mi imamo kada realizujemo rehabilitaciju  fondovskih pacijenata. Dok ne vidim zvaničnu ponudu Fonda za zdravstveno osiguranje, moram uzeti sa rezervom Informaciju Vlade – rekao je Kovačević.

Vlada je na poslednjoj sjednici donijela i Odluku o obrazovanju Komisije za rješavanje statusa Instituta Igalo. Komisijom će rukovoditi dr Srđan Pavićević, potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.