Preminuo Trampov saradnik: Upucan je u centru Vašingtona, podlegao povredama

Preminuo Trampov saradnik: Upucan je u centru Vašingtona, podlegao povredama

Njegov iznenadni odlazak ostavio je prazninu u našim životima, saopštila je Kristina Gil Savjetnik bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) Majk Gil (Mike Gill) podlegao je povredama zadobivenim tokom pokušaja da mu ukradu automobil u centru Vašingtona.

- Sa velikim žaljenjem obaviještavam javnost da je moj suprug podlegao povredama. Njegov iznenadni odlazak ostavio je prazninu u našim životima, koja nikada ne može biti popunjena - rekla je njegova supruga Kristina.

Majk Gil, inače otac troje djece, radio je za Komisiju za trgovinu robnim fjučersima (CTFC) u vrijeme mandata Trampa.

On je ranjen u ponedjeljak od kada je bio u kritičnom stanju, a danas je podlegao povredama.

Policija Vašingtona rekla je da je osumnjičeni, identifikovan kao Artel Kaningem (28), prišao parkiranom automobilu, ušao unutra i upucao Gila.

Kaningem je potom pobjegao pješke i nije uspio da ukrade automobil druge osobe sat vremena kasnije, ali je druga žrtva prijavila incident policiji.

Kaningem je potom prišao ženi i muškarcu u trećem automobilu, 10 minuta kasnije, i tražio od njih ključeve, prije nego što je upucao muškarca i pobjegao sa mjesta incidenta.

Neposredno prije ubistva, Majk Gil je radio kao viši potpredsjednik tržišta kapitala u Vijeću za stambenu politiku.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.