Zaplijenjeno 25 kilograma marihuane, uhapšen osumnjičeni iz Berana
Foto: Uprava policije Crne Gore

Zaplijenjeno 25 kilograma marihuane, uhapšen osumnjičeni iz Berana

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog Centra bezbjednosti „Sjever" zaplijenili 25 kilograma opojne droge marihuna i na taj način presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz Crne Gore prema zemljama regiona.

”Pripadanici policije su juče u Beranama kontrolom lica A.S. (46) iz Berana, koji je upravljao vozilom marke ”BMW” bjelopoljskih registarskih oznaka, pronašli oko 44 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana”, saopšteno je iz Uprave policije.

marihuanaberane

Foto: Uprava policije Crne Gore

Uzimajući u obzir pronađenu količinu opojne droge i činjenicu da je vozač vozilom upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci pripadnici policije su izvršili detaljan pregled vozila, te su u specijalno izgrađenom spremištu tzv. bunkeru koji se nalazio ispod prednjih sjedišta vozila pronašli i oduzeli 23 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 25 kilograma.

O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je državni tužilac u Višem državnom tužillaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”Službenici Uprave policije će nastaviti i u narednom periodu sprovođenje intenzivnih aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja zloupotrebe svih vrsta narkotika, sa primarnim fokusom na sprečavanje krijumčarenja opojnih droga i prekograničnog kriminala”, kazali su iz UP-a.

Tokom januara službenici Uprave policije su u više odvojenih aktivnosti zaplijenili ukupno oko 241 kilogram različtih opojnih droga i 3.240 komada tableta sa liste opojata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.