Uhapšen Binali Čamgoz
BINALI ČAMGOZ/ DRUŠTVENE MREŽE

Uhapšen Binali Čamgoz

Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) danas su, u 13 časova, lišili slobode međunarodno traženo lice - Binalija Čamgoza (40), državljanina Turske zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja iz člana 415 st. 1 Krivičnog Zakonika Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Osnovano se sumnja da je Binali tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu donijeli rješenje o registraciji naznačenog privrednog društva - saopšteno je iz kabineta ministra Danila Šaranovića.

U kriminalnim radnjama, kako se navodi, osumnjičeni Binali Camgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Podsjećanja radi, riječ je o vođi visokorizične kriminalne grupe prepoznate u izvršenju najtežih krivičnih djela na teritoriji Turske i drugih zemalja.

Za istim je raspisana međunarodna potjernica od strane pravosudnih organa Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva, gdje su opisana krivična djela propisana turskim krivičnim zakonikom. 

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će u narednom periodu nastaviti pojačane proaktivne i preventivne aktivnosti s ciljem uspostavljanja kriminalističke kontrole nad visokorizičnim kriminalnim grupama, koje svojim djelovanjem i uspostavljanjem saradničkih veza sa kriminalnim grupama na internacionalnom nivou, pokušavaju da izazovu uznemiravanje javnosti i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore - naveli su iz MUP-a.

Službenici SBPK-a ostaju odlučni da osujete njihove namjere koje mogu uticati na cjelokupno stanje bezbjednosti u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.