Mugoša: U EU moramo ući kao država sa kvalitetnim sadržajem

Potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša ukazao je na društvenoj mreži X da “živimo realnost u kojoj svjedočimo afirmaciji retrogradnih poriva, konstantnom zapljuskivanju javnosti mitomanijom i istorijskim revizionizmom, svjesnom urušavanju progresivne supstance društva, projektovanom aktuelizovanju tema koje se tiču zastava (simbola) i državljanstva…”.

On je ukazao da su za to isključivo ili u najvećoj mjeri odgovorni oni koji vrše vlast.

“Da li pričamo o ekonomiji, poljoprivredi, investicijama, turističkoj sezoni, cijenama, socijali, odnosno životnom standardu, stanju u obrazovanju, zdravstvu, sportu, kulturi, ljudskim pravima, diskriminaciji - suštinski i sistemski ne…”, ističe Mugoša.

Mugoša navodi da se sve navedeno pokušava zamaskirati pričom o EU. 

On ističe da su imenovanja u pravosudju, odnosno kompletiranje Ustavnog suda, Sudskog savjeta i izbor VDT-a,  kojima su Socijaldemokrate dale kvalitetan i principijelan doprinos, svakako bila neophodna, ali su isto tako neophodne sistemske i strukturne reforme u brojnim oblastima o kojima se gotovo i ne diskutuje. 

Uz naravno, odgovornost svih relevantnih aktera društva da svojim aktivnostima konstantno doprinose jačanju temeljnih vrijednosti društva odnosno gradjanskog, multietničkog i sekularnog karaktera evropske i evroatlanske Crne Gore, navodi Mugoša.

“U EU, poštovane gradjanke i gradjani, bi trebali, odnosno morali ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim i istinitim a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem”, zaključuje potredsjednik SD-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.