Pet ukrajinskih civila stradalo u ruskim napadima

Pet ukrajinskih civila stradalo u ruskim napadima

Napad se dogodio u oblasti Sumi, u selu Andrivka, četiri kilometra od granice sa Rusijom Dva ukrajinska civila ubijena su u svom selu na granici sa Rusijom, tokom upada grupe ruskih vojnika, a troje ih je stradalo na istoku i jugu zemlje, saopštile su lokalne vlasti.

Napad se dogodio u oblasti Sumi, u selu Andrivka, četiri kilometra od granice sa Rusijom.

Regionalna administracija saopštila je da neprijateljska izviđačko-diverzantska grupa ubila jednog muškarca i jednu ženu.

Ukrajinske vlasti ponovile su danas poziv žiteljima ovih područja da napuste svoja sela.

Troje civila ubijeno je danas u ruskim napadima u Donjeckoj oblasti na istoku i u Hersonskoj oblasti na jugu zemlje.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u Ukrajini je od početka rata ubijeno najmanje 10.000 civila.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.