Odović: Zgrada se mora rušiti, obeštećenje rješenje za stanare
Janko Odović

Odović: Zgrada se mora rušiti, obeštećenje rješenje za stanare

U Podgorici danas nije postignut dogovor između vlasnika stanova stambene zgrade Lamele C i ministra urbanizma Janka Odovića, koji je poručio da je stanarima ponuđena pravna pomoć, to jest, da im je država ponudila način da se stanari obeštete od onvestitora.

"Ponudili smo da se stanari obeštete od investitora. Tako se radi po pravu. Zgrada se mora rušiti", kazao je Odović danas novinarima. 

Državna sekretarka u ministarstvu urbanizma i prostornog planiranja Majda Adžović saglasna je sa Odovićem, naglasivši da su stanari Lamele C odbili pomoć države. 

"Oni žele svoje stanove, a mi ćemo ostati pri poštovanju slova zakona. Mi imamo rješenje o rušenju koje je pravosnažno", kazala je Adžović u emisiji "Mreža" na TVCG.

Untitled

Maja Adžović, Foto: RTCG

Ipak, predočila je da je činjenica da su stanari Lamele C prevareni.

"U tom dijelu, stanari su bili isključivi da ih pomoć države ne interesuje. Oni insistiraju na tome da se zgrada ne ruši", rekla je Adžović. 

Predstavnik stanara Danilo Pejović poručio je danas novinarima da će stanari braniti svoju imovinu.

"Ako misle da ruše, onda će morati da ruše i Lamelu A i koju god hoće", poručio je on.

Pejović je ranije danas u telefonskom razgovoru za Portal RTCG kazao da je šokiran ishodom sastanka sa ministrom, te da je posebno frampantna njegova izjava da je država zatajila.

"Ako je država zatajila, onda neka se kaže konkretno ko je kriv, kako su nam dozvolili da se katastarski upišemo kao vlasinici, zašto plaćamo porez, neka nam to objasne. Šta mi da radimo četiri godine dok se problem ne riješi, da živimo na ulici. Tražimo da se problem riješi na obostranu korist", kazao je Pejović. 

Vlasnici stanova tvrde za naš portal da je minista Odović napustio sastanak i kazao da pošto oni ne žele pomoć onda nemaju o čemu ni da razgovaraju. 

Podsjetimo, Ministarstvo urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine donijelo je 5. decembra 2023. rješenje, kojim je dozvoljeno prinudno izvršenje rješenja o rušenju, iz marta 2019. godine.

Potom je investitor najavio da će sam srušiti objekat 20. decembra prošle godine, međutim, do toga ni dan danas nije došlo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.