Sjeverna Koreja ispalila rakete, Južna odgovorila
Kim Džong Un

Sjeverna Koreja ispalila rakete, Južna odgovorila

Sjeverna Koreja izvela je danas vježbe sa bojevom municijom i ispalila artiljerijske granate u more sjeverno od južnokorejskog ostrva Jeongpjeong, prenose mediji.

Nadležni okrug Južne Koreje je saopštio da trupe na ostrvu Jeoenpjeong odgovaraju na vatru, a stanovnicima je savjetovan oprez prilikom boravka na ulici, prenosi agencija Jonhap.

Južnokorejska vojska pozvala je Sjevernu Koreju da obustavi vojne aktivnosti koji podižu tenzije u blizini granice i najavila odgovor na "provokacije" Pjongjanga.

Sjeverna Koreja je i juče ispalila više od 60 artiljerijskih granata u blizini sporne pomorske granice dvije zemlje, a prethodnog dana više od 200 artiljerijskih projektila, prenijele su svjetske agencije.

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un upozorio je prije nekoliko dana da je sukob na Korejskom poluostrvu sve bliži.

On je istakao da je situacija na ivici oružanog konflikta i da bi do okršaja moglo da dođe u bilo kom trenutku, prenijeli su sjevernokorejski mediji.

Kim je to izjavio na susretu sa komandantima sjevernokorejske vojske u zgradi Centralnog komiteta vladajuće Radničke partije, navodi severnokorejska agencija KCNA.

Tokom sastanka, Kim je detaljno analizirao, kako se navodi, "kritično bezbjednosno okruženje na Korejskom poluostrvu kako dolazi na ivicu oružanog sukoba kako odmiče vrijeme, kao i zbog prirode SAD i ostalih poteza neprijateljskih snaga", prenio je Jonhap.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.