Oskar Pistorijus pušten na uslovnu slobodu
Oskar Pistorijus

Nakon 11 godina

Oskar Pistorijus pušten na uslovnu slobodu

Zbog ubistva svoje djevojke bivši paraolimpijac Oskar Pistorijus pušten je iz zatvora na uslovnu slobodu nakon 11 godina.

Pistorijus je 14. februara 2013. godine u svojoj kući u Pretoriji ubio Revu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, pomislio da je u kući provalnik.

Tužioci su tvrdili da je 29-godišnja manekenka i rijaliti zvijezda pobjegla u kupatilo poslije svađe, a da ju je Pistorijus ubio u bijesu.

On je prvobitno osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud potom preinačio presudu i osudio ga za ubistvo.

On je prvo dobio šestogodišnju zatvorsku kaznu ali je poslije žalbe tužilaštva osuđen na 13 godina i pet mjeseci zatvora.

Kada je objavljeno njegovo privremeno puštanje na slobodu, majka žrtve Džun Stenkamp je izjavila da i dalje ne vjeruje u “Oskarovu verziju” i dodala da je uvjerena da se on “nije rehabilitovao” u zatvoru.

Kao dio njegovog uslovnog otpusta do kraja kazne 2029. godine, Oskar Pistorijus mora da se podvrgne terapiji o upravljanju bijesom i nasilju nad ženama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.