Vučić: Nećemo prihvatiti bilo kakav dokument koji nas obavezuje na podršku članstvu Kosova u UN

Vučić: Nećemo prihvatiti bilo kakav dokument koji nas obavezuje na podršku članstvu Kosova u UN

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd neće prihvatiti nijedan dokument koji ga obavezuje na podršku i pomoć članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama, institucijama, organizacijama i agencijama UN, prenose agencije.

U obraćanju građanima iz Predsjedništva Srbije, a kako su prenijeli mediji, Vučić je rekao da očekuje da se "široka polemika" po tom pitanju otvori u januaru.

- Srbija ne priznaje i neće priznati nezavisnost Kosova. Nećemo prihvatiti bilo kakav dokument koji nas obavezuje na podršku i pomoć članstvu Kosova u UN, ni kratkoročno ni dugoročno. Nećemo prihvatiti takvu obavezu - rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je kazao da će Beograd sprovesti sve sporazume iz dijaloga s Prištinom na koje se obavezao, ali i ocijenio da kosovski premijer Aljbin Kurti ne želi da sprovede nijedan sporazum.

- Srbija će sprovesti sve što smo rekli na korektan način, ali i čekamo formiranje ZSO. Od ličnih karata do tablica uvijek smo se trudili da postignemo kompromis - rekao je Vučić.

Dodao je da su od dolaska Kurtija na vlast, zabilježena 454 napada na Srbe na Kosovu, najviše ove godine - 176.

Vučić je optužio Prištinu i da i dalje krije nalaze odbukcije trojice Srba ubijenih u sukobu sa kosovskim snagama u selu Banjska 24. septembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.