Vukotić-Jelušić: Ne dozvoljavamo manipulacije premijera Spajića, novca za prosvjetare mora biti

Vukotić-Jelušić: Ne dozvoljavamo manipulacije premijera Spajića, novca za prosvjetare mora biti

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete u 43. Vladi Milijana Vukotić Jelušić radi objektivnog informisanja javnosti podsjetila je da je Vlada Dritana Abazovića potpisala Granski kolektivni ugovor sa prosvjetnim radnicima prema kojem je za 2023. godinu zarada u prosvjeti povećana 20 odsto i predviđeno za 2024. i 2025. godinu povećanje za još po 10 odsto.

Ona je istakla i da bi to povećanje od 40 odsto za tri godine bilo najveće koje Crna Gora pamti do sada.

Vukotić-Jelušić je poručila da novca u budžetu za povećanje plata prosvjetarima ima i da ne dozvoljava manipulacije premijera Spajića, koji je vjerovatno preraspodjelu izvršio na drugačiji način.

Ona je pozvala sve poslaničke klubove da se pridruže inicijativi i podrže amandman poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA za obezbjeđivanje planiranog uvećanja od 10 odsto za prosvjetne radnike za narednu godinu.

“Još jednom podsjećam, da ako ne bismo brinuli o prosvjetnim radnicima, ne bismo brinuli ni o jednoj šestini crnogorske populacije koju prosvjetni radnici vaspitavaju i obrazuju”, zaključila je Vuković-Jelušić.

 

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.