Popularnost trenutnog premijera Velike Britanije na najnižem nivou
Riši Sunak

Popularnost trenutnog premijera Velike Britanije na najnižem nivou

Popularnost britanskog premijera Rišija Sunaka opala je na najniži nivo od početka mandata u oktobru 2022. godine.

Njegov rejting naklonosti građana smanjio se za 10 procentih poena od kraja novembra.

Anketa, sprovedena u ponedjeljak i utorak, pokazala je da 70 odsto ispitanika ima negativno mišljenje, u poređenju sa samo 21 odsto koji ima pozitivno viđenje premijera.

JuGov anketa pokazala je da je ovo najniži nivo Sunakove popularnosti, s neto rezultatom od -49, koji je uporediva s rezultatima bivšeg premijera Borisa Džonsona tokom posljednjih mjeseci njegovog mandata (-53).

Popularnost je opala i laburističkom lideru Kiru Stajmeru za devet poena u posljednje dvije nedjelje, s trenutnim rezultatom -22, i 32 odsto Britanaca ima pozitivno mišljenje o njemu, dok 54 odsto građana ima suprotan stav, javlja JuGov.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.