Odović sa Ludbergom: U planu izrada novog zakona o legalizaciji
Janko Odović i Peter Lundberg, Foto: MDUP

Odović sa Ludbergom: U planu izrada novog zakona o legalizaciji

U planu je izrada novog zakona o legalizaciji kojim će biti predviđena legalizacija do sada nelegalno sagrađenih objekata, pod određenim uslovima, nakon čega više neće biti moguće legalizovati bilo šta sagrađeno na ovakav način, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine (MDUP) Janko Odović tokom današnjeg susreta sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, Piterom Lundbergom.

Lundberg je, kako je saopšteno iz resora, upoznao Odovića sa radom sistema UN i njihovih agencija i podsjetio na Okvir saradnje UN-a i Crne Gore za održivi razvoj, kojim su definisani temelji petogodišnje saradnje (2023-2027) između naše države i ove međunarodne organizacije

Iz MDUP su kazali da je Lundberg izrazio nadu da će 44. Vlada aktivno raditi na implementaciji razvojnih ciljeva predviđenim ovim dokumentom.

Navodi se da Odović je informisao Lundberga o planovima ministarstva, posebno ističući ključni prioritet – sređivanje baze katastarskih podataka.

“Ovaj proces će se odvijati kroz dvije faze – utvrđivanje vlasništva i digitalizaciju katastarskih podataka”, kazao je Odović.

Ministar je, kako je navedeno, najavio da je u planu izrada novog zakona o legalizaciji kojim će biti predviđena legalizacija do sada nelegalno sagrađenih objekata, pod određenim uslovima, nakon čega, kako je istakao,” više neće biti moguće legalizovati bilo šta sagrađeno na ovakav način”.

Ministar je takođe, podvukao značaj edukacije stanovništva, na čemu će biti stavljen poseban fokus kako bi se građani što potpunije informisali na koji način prijaviti gradnju i graditi u skladu sa zakonom.

U cilju prevazilaženja stambenih problema najugroženijih kategorija stanovništva, ministar je informisao Lundberga o namjeri da u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja pokrene „socijalni program“ kojim će biti predviđena izgradnja stambenih objekata za lica u stanju socijalne potrebe, naveli su iz resora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.