Mujović: Prodaja EPCG ne dolazi u obzir, to je priča političkog karaktera
Saša Mujović, Foto: Vlada Crne Gore

Saopšteno nakon sjednice Vlade

Mujović: Prodaja EPCG ne dolazi u obzir, to je priča političkog karaktera

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović kazao je da prodaja Elektroprivrede Crne Gore ne dolazi u obzir.

"Nije se raspravljalo o prodaji dijela EPCG, to je priča političkog karaktera", kazao je Mujović.

On je naglasio da je EPCG naše porodično blago. 

"Ukoliko imate da dio vlasničke strukture pripada nekoj renomiranoj stranoj kompaniji, ako takva jedna kompanija nađe interes da uloži u neku našu kompaniju i te kako će voditi računa kako se sa njihovim novcem ophodimo i neće nam dati da donosimo odluku da kupimo na primjer Željezaru, da finansiramo nešto što je neodrživo i neisplativo", rekao je Mujović. 

On je naglasio da sa potpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku Nikom Đeljošajem planira da posjeti Željezaru u ponedjeljak. 

Mujović je odgovarajući na pitanja novinara, nakon sjednice Vlade Crne Gore, kazao da ne može decidirano da tvrdi da cijena struje neće porasti, ali da ne rade na tome da ona poraste.

Naglasio je da će, bez obzira na to da li će biti povećanja cijena struje ili ne, građani biti zaštićeni.

"Ova Vlada će biti odgovorna šta god da se desi. Svi će biti zaštićeni", poručio je Mujović. 

Poručio je da nisku cijenu električne energije ne plaćaju samo građani, već lanci supermarketa i hoteli i zapitao da li je neko od njih uradio nešto da zaštiti interes građana i obori svoje cijene. 

"Zašto se hoteli koji plaćaju nisku cijenu struje ne solidarišu sa nama i spuste cijene. Dakle, imamo jednu stranu koja je uvijek na udaru", rekao je Mujović.

"Moje želja kao ministra je da se ekonomija na najbolji način zaštiti i od nas samih", kazao je Mujović.

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, nakon sjednice Vlade, kazao je da je Ministarstvo donijelo Rješenje da se zabranjuje privrednom društvu DOO "Šajo" Podgorica građenje hotela sa 4 zvjezdice na obodu kružnog toka, koji razdvaja Blok V i VI.

222222222222222222222222222222597x900

Janko Odović, Foto: Vlada Crne Gore

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.