CPC: Odbijen kao neosnovan zahtjev Borisa da penzioniše Mihaila i sebe upiše kao mitropolita
Vladika Boris Bojović

CPC: Odbijen kao neosnovan zahtjev Borisa da penzioniše Mihaila i sebe upiše kao mitropolita

Ministarstvo pravde donijelo je rješenje kojim je odbijen zahtjev Bojana Bojovića bivšega vikarnoga episkopa vladike Crnogorske crkve koji je tražio da se Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailo penzioniše a on postavi za novoga mitropolita kao neosnovan, saopšteno je iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Time je, kako konstatuju, stavljena tačna na “nezakonito i nekanonsko ponašanje bivešga vikarnoga episkopa Bojana Bojovića”.

“Prije donošenja rješenja Ministarstvo pravde je izvršilo sve potrebne radnje i ispitni postupak i utvrdilo sve relevantne činjenice. Nažalost, i pored svega toga pojedina lica koja su se proglasila svještenicima Crnogorske crkve, uzurpirala su crkvu Svetoga Ivana Crnojevića i ne dozvoljavaju vršenje redovne službe mitropolitu CPC-a, Mihailu i svještenstvu”, navedeno je u saopštenju CPC.

Pozivaju nadležne organe da se očituju ovim povodom i, kako kažu, omoguće redovno vršenje službe svještenicima Crnogorske pravoslavne crkve, koja koristi tu crkvenu imovinu i čiji je vlasnik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.