Mask: Pogrešna politika Vašingtona gura svijet ka trećem svetskom ratu
Ilon Mask

Mask: Pogrešna politika Vašingtona gura svijet ka trećem svetskom ratu

Najbogatiji čovjek na svijetu Ilon Mask, šef "Tesle" i društvene mreže "Iks", smatra da čovječanstvo ide ka trećem svetskom ratu zbog politike koju vode američke vlasti, gurajući Rusiju i Iran u koaliciju s Kinom.

“Mislim da mi, a da toga nismo svjesni, idemo ka trećem svetskom ratu, donoseći glupe odluke jednu za drugom“, naveo je Mask u podkastu objavljenom na njegovoj stranici na mreži “Iks“.

Prema riječima Maska, politički kurs koji je izabrao Vašington gura Rusiju i Iran da uđu u savez sa Kinom, koji zajedno predstavljaju impresivnu protivtežu Zapadu.

Ukoliko se sukobe interesi ove dvije strane, treba očekivati bitku velikih razmjera u kojoj koalicija predvođena SAD neće imati prednost u industrijskoj snazi, koja bi mogla da obezbijedi pobjedu.

“Rusija ima sirovine, a Kina industrijski potencijal, što je, iskreno, idealna kombinacija sa tačke gledišta rata“, smatra Mask i poziva vlasti SAD da napuste politiku konfrontacije.

On ocjenjuje da je sadašnja politika Vašingtona nerazumna.

“Moguće je da se nikada ne bismo oporavili od trećeg svetskog rata, ali mislim da u ovom trenutku taj rizik ubrzano raste“, zaključuje Mask.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.