Ustavni sud: Miloš Medenica neosnovano u pritvoru
Privođenje Medenice, Foto: Dan

Ustavni sud: Miloš Medenica neosnovano u pritvoru

Miloš Medenica neosnovano je u pritvoru. To su, kako je CdM-u potvrdio njegov advokat Stefan Jovanović, ocijenile sudije Ustavnog suda. Medenica se već 16 mjeseci nalazi u pritvoru.

“Ustavni sud je prihvatio žalbu Miloša Medenice i time ustanovio da mu je povrijeđeno pravo na slobodu. Ustavni sud je potvrdio i da pritvor nije neophodan, odnosno da nije osnovan”, kazao je CdM-u Jovanović.

Podsjeća da se njegov branjenik nakon završenog liječenja odmah vratio u Crnu Goru i stavio na raspolaganje nadležnim organima.

Odluka Ustavnog suda još nije izrađena.

Jovanović je, podsjećamo, ranije predao i predlog za određivanje jemstva od 788.800 eura za ukidanje pritvora Medenici. Predlog je predat 26. septembra, a odluka još nije donijeta.

Jovanović je rekao da je taj iznos u visini konstituisanja hipoteke na nepokretnostima koje su u vlasništvu porodice Medenice.

“Dakle, u pitanju su nepokretnosti koje su u vlasništvu kako majke okrivljenog, Vesne Medenice, tako i njegove sestre Marije Medenice, kao i samog okrivljenog, a koje nepokretnosti su duže od tri decenije u vlasništvu porodice i za koje postoje dokazi o načinu sticanja”, istakao je Jovanović.

Prema njegovim riječima uz jemstvo, sudu je takođe predloženo da odredi jednu ili više alternativnih mjera koje su propisane odredbama Zakona o krivičnom postupku.

Sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Miloš Medenica se nalazi u pritvoru od 25. maja prošle godine kada je uhapšen na podgoričkom aerodromu nakon dolaska iz Beograda. Tereti se za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.