Lavrov: Mađarska će imati nesmetano snabdijevanje ruskim energentima
Sergej Lavrov

Lavrov: Mađarska će imati nesmetano snabdijevanje ruskim energentima

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov obećao je da će Mađarskoj garantovati snabdijevanje energentima, tako da će isporuka gasa, sirove nafte i nuklearnog goriva iz Rusije biti nesmetana, potvrdio je mađarski šef diplomatije Peter Szijjarto.

Szijjarto se sastao sa Lavrovom na marginama zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, prenosi Biznis.ba.

“Ako bi drugi zapadni političari uradili isto, nada za mir u Ukrajini bila bi veća”, rekao je Sziijarto, navodi se u saopštenju mađarskog Ministarstva vanjskih poslova.

Razgovori su se uglavnom fokusirali na rat u Ukrajini, a Szijjarto je rekao da je ponovio šefu ruske diplomatije da Mađarska ima sopstveni interes da se rat brzo okonča.


“Rekao sam da i mi Mađari gubimo živote u ovom ratu i zato pozivamo na hitan prekid vatre i mirovne pregovore”, kazao je Szijjarto.

On je istakao da je Lavrov, takođe, kazao da je Rusija spremna za mirovne pregovore.

“Očigledno ima mnogo detalja za razjašnjenje. Nadam se da će u jednom trenutku okolnosti jasno staviti do znanja Rusiji i Ukrajini da moraju tražiti rješenje za pregovaračkim stolom”, rekao je Szijjarto.

On je dodao da je druga tema razgovora bila bilateralna energetska saradnja.

“Lavrov je rekao da će Rusija ispuniti svoje ugovorne obaveze. Rusija će isporučiti obećanu količinu prirodnog gasa, sirove nafte i nuklearnog goriva u ugovorenim rokovima, možemo biti mirni u pogledu snabdijevanja Mađarske energentima”, naveo je Szijjarto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.