Prosječan avgustovski račun za struju 37 eura
Ilustracija

Prosječan avgustovski račun za struju 37 eura

Prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 37,56 eura.

“Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju u vrijednosti od 20,13 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 70,42 eura”, sapšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Kako su dodali, čak 59,4 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, od 30 do 50 eura 19,9 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 15,7 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 5 odsto kupaca.

“Domaćinstva su u avgustu 2023. godine potrošila 134.861.283 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 1,50 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u julu, a u odnosu na avgust 2022-e potrošnja je veća za 4,74 odsto”, dodaje se u saopštenju.

Broj redovnih platiša (koji su ostvarili pravo na popust) je 188.784, odnosno 48,51 odsto domaćinstava u Crnoj Gori.

U toku je jedanaesti ciklus akcije “Podijelimo teret“.

“Potrošači iz kategorije “domaćinstva” koji imaju dug po osnovu utrošene električne energije isti mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, uz obustavu daljeg obračuna zatezne kamate i izuzeća od prinudnih mjera naplate. Potrošači iz kategorije “ostala potrošnja”, mogu da se odluče da izmire četvrtinu, trećinu, polovinu ili cjelokupan dug, u zavisnoti od visine duga, u ratama koje ne mogu biti manje od 50 eura, a maksimalni broj rata je 30”, navodi EPCG.

Akcija je počela 1. avgusta i traje do 31. oktobra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.