EPCG odobrila dodatni popust za domaćinstva iz Pljevalja
Ilustracija

EPCG odobrila dodatni popust za domaćinstva iz Pljevalja

Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) donio je odluku o odobravanju popusta na računima za utrošenu električnu energiju domaćinstvima sa teritorije Opštine Pljevlja.

"Odobreni popust iznosi 20 odsto na vrijednost obračunate aktivne energije, bez obzira na visinu duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda. Popust će se na računima obračunavati tokom sezone grijanja, odnosno za januar, februar i mart ove godine", navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su objasnili da popust za potrošače sa teritorije Opštine Pljevlja predstavlja dodatni popust na aktuelne popuste - za domaćinstva, članove Zlatnog tima, koja mjesečno troše ispod 500 kilovat sati (kWh) popust od 1. januara do 31. decembra iznosi 18 odsto na vrijednost obračunate aktivne energije i mrežnih usluga.

"Za iste stavke i količinu potrošene energije, za potrošače koji redovno plaćaju, ali nijesu članovi Zlatnog tima, popust iznosi 10,5 odsto, dok za sve redovne platiše iz kategorije domaćinstva, koji troše preko 500 kWh mjesečno, ovaj popust iznosi 5,5 odsto i obračunava se do 31. marta ove godine", dodaje se u saopštenju.

Iz kompanije su podsjetili da je i prošle godine, za tri prva tri mjeseca, EPCG odobrila domaćinstvima sa teritorije Opštine Pljevlja popuste u cilju stimulisanja korišćenja električne energije, umjesto sopstvenih ložišta i smanjenja aerozagađenja, u ukupnom iznosu od 134,86 hiljada eura.

"Popuste od 50 odsto (januar) i 20 odsto (februar i mart) ostvarivalo je mjesečno oko 15 hiljada potrošača", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.