Osumnjičenog za ubistvo Roganovića izručuju Crnoj Gori
Ilustracija

Iz BiH

Osumnjičenog za ubistvo Roganovića izručuju Crnoj Gori

Bosna i Hercegovina izručiće Crnoj Gori Igora Glavaša, osumnjičenog za ubistvo Šćepana Roganovića 13. februara 2020. godine u Herceg Novom.

Nakon ročišta koje je održano danas, Sud BiH je odlučujući o predlogu Tužilaštva BiH, donio rješenje da se Mostarcu Igoru Glavašu (41), koji je prije mjesec uhapšen po potjernici Interpola Podgorica, ukida privremeni te određuje ekstradicioni pritvor, potvrđeno je za portal "Avaza“ iz Suda BiH.

Pritvor može trajati šest mjeseci

Naveli su da takvo rješenje donijeto zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao izbjeći postupak izručenja ili sprovođenja izručenja. 

"Pritvor po ovom rješenju može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke ovog suda, ali najduže šest mjeseci, računajući od dana hapšenja, odnosno od 24. jula 2023. do 24. januara 2024. godine", navedeno je za "Avaz“ iz Suda BiH.

Igor Glavaš je uhapšen po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Podgorica, Crna Gora, odnosno potjernici Interpola NCB Sarajevo, raspisanoj u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Crne Gore zbog sumnje da je, počinio krivično djelo teško ubistvo. 

Stradao 2020. godine 

Riječ je o ubistvu Šćepana Roganovića koje se dogodilo 13. februara 2020. godine u Crnoj Gori.

Podgorički Viši sud krajem juna odredio je pritvor Marku Radoviću, Slavku Raduloviću i Milošu Gvozdenoviću, osumnjičenima da su dio kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Roganovića.

Policija je nedavno proširila istragu o tom zločinu i, osim njih trojice, za saučesništvo je osumnjičila i vođu “škaljarskog klana” Igora Vukotića iz Kotora i Cetinjanina Iliju Milanovića, koji je odranije u zatvoru.

Za ubistvo Roganovića ranije su optuženi Krsto Vujić, Dino Ibrahimović, Mili Bajramović, Miloš Komar i Igor Glavaš. Kao direktni izvršilac označen je Bajramović. On je u bjekstvu, kao i Vujić, optuženi organizator te kriminalne grupe.

Šćepan Roganović ubijen je u Herceg-Novom, na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine. Na konferenciji Uprave policije i Tužilaštva saopšteno je da je motiv ovog ubistva “bezobzirna osveta” i da žrtva nije bila označena kao bezbjednosno-interesantno lice. On se nije vodio kao lice koje je blisko nekom klanu, već da je u srodstvu s licima koja su evidentirana kao pripadnici “kavačkog klana”.

Napadi na Roganoviće

Šćepan je bio stariji sin Nika Roganovića, koji je ubijen krajem jula 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića, koji je teško povrijeđen u aprilu iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava.

Niko i Duško Roganović bili su označeni kao bezbjednosno-interesantna lica u evidenciji policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.