Potraga za državljaninom BIH zbog učešća u ubistvu Roganovića
Sa mjesta ubistva

Crnogorski istražitelji

Potraga za državljaninom BIH zbog učešća u ubistvu Roganovića

Crnogorski istražitelji tragaju za državljaninom Bosne i Hercegovine Igorom Glavašem zbog osnovane sumnje da je bio dio grupe koja je učestvovala u likvidaciji Novljanina Šćepana Roganovića 13. februara u Herceg Novom, saznaje Pobjeda.

Na čelu te kriminalne grupe, prema sumnjama istražnih timova, bio je Krsto Vujić, a kao članovi te organizacije označeni su Mili Bajramović, Igor Glavaš, Dino Ibrahimović, Miloš Komar kao i druge za sada neidentifikovane osobe.

U ovoj istrazi samo šest dana nakon zločina uhapšen je Novljanin Miloš Đuričkovića. On je pred istražiteljima priznao da je bio član Vujovićeve grupe i njemu je dodijeljen status svjedoka saradnika. Vujić, prema evidenciji bezbjednosnih službi, slovi za člana škaljarskog klana koji blisko sarađuje sa barskom kriminalnom grupom koju predvodi Alan Kožar.

Našim vlastima nedostupan je i Bajramović i za njim je raspisana potraga.

Vujić je kriminalnu organizaciju formirao u decembru 2019. godine i on je izdavao naređenja ostalim članovima grupe. Svi su imali jasno podijeljene uloge i zadatke, a djelovanje kriminalne organizacije planirano je duže vrijeme, uz primjenu određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline.

Bajramoviću i Glavašu se na teret stavljaju teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije, dok se Bajramović sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Komaru i Ibrahimoviću se stavlja na teret krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Istražitelji su prikupili materijalne dokaze koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Bajramović na stepeništu Sima Matavulja u Roganovića ispalio najmanje devet hitaca iz pištolja „crvena zastava“. Žrtva je odmah podlegla povredama, a Bajramović je, kako ukazuju nalazi iz istrage, pobjegao prema ulici Prve bokeške brigade gdje ga je na motociklu „pjađo“ sačekao Vujić. Odvezli su se do mjesta Sasovići gdje su zapalili motocikl i oružje iz kojeg je ubijen Roganović.

Prema navodima iz istrage, Glavaš je bio zadužen da prati kretanje Roganovića i da o tome obavještava Vujića na kriptovani telefon. On je, kako se sumnja, po nalogu Vujića u januaru od nepoznate osobe preuzeo motocikl koji je ukraden i Španiji. Motocikl je u mjestu Zelenika predao Vujiću i Bajramoviću.

Šćepan Roganović je bio stariji sin Nika Roganovića, koji je ubijen krajem jula 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića koji je teško povrijeđen u aprilu iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava. Duška Roganovića crnogorske službe označavaju kao člana kavačke grupe. Istražitelji sumnjaju da je Niko Roganović ubijen jer je istraživao ko je pokušao da ubije njegovog sina Duška.

U obračunima je stradao i Vladimir Roganović koji je likvidiran u decembru 2018. godine u Beču i on je bio brat od strica stradalom Šćepanu. Ubijeni Šćepan Roganović nije bio bezbjednosno interesantna osoba i ubijen je iz bezobzirne osvete, to je saopšteno početkom marta na konferenciji čelnika tužilaštva i Uprave policije.

U ovom predmetu uporedo sa krivičnom istragom istražitelji prikupljaju podatke o novčanim transakcijama. Sprovode se i finansijske provjere, prate se tokovi novca tih osoba za koje se vjeruje da su direktno bile uključene u zločin ili su bile saučesnici. 

Protiv Vujića još jedna istraga

Krsta Vujića crnogorske vlasti potražuju u još jednoj istrazi - tereti se da je bio član kriminalne grupe koju je formirao Novljanin Zoran Mrvaljević. Prema navodima iz istrage, ta grupa je planirala izvršenje teških djela.

Osim Mrvaljevića i Vujića, u tom slučaju još dvije osobe su obuhvaćene istragom.

 

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.