U Sankt Peterburgu uhapšen ortak Radoja Zvicara
Foto: 47news.ru

Po potjernici Njemačke

U Sankt Peterburgu uhapšen ortak Radoja Zvicara

Državljanin Holandije Ramazan Keskin, osumnjičen za veze sa crnogorskim "kavačkim" klanom i pranje novca za tu kriminalnu grupu, uhapšen je u Sankt Peterburgu, prenijeli su ruski mediji.

Kako prenosi sajt "dp.ru", Keskin je osumnjičen za stvaranje međunarodne kriminalne organizacije i za njim je bila raspisana potjernica na zahtjev Njemačke.

Predstavnici suda u Sankt Peterburgu rekli su da njemačke vlasti navodnog šefa kriminalne grupe optužuju za pranje novca za razne kartele, među kojima je i crnogorski klan "Kavač“.

"Za svoj rad, Keskinovi saučesnici dobijali su od 4 do 6,5% iznosa transfera. Većina zločina počinjena je u Holandiji. Odatle je novac iznošen u gotovini ili preko Njemačke slat transferom u Tursku, Rusiju, Kolumbiju, Paragvaj i druge zemlje", prenosi ovaj portal.

Portal "47news.ru" donosi da je Keskin povezan sa "kavčanima", organizacijom na čijem je čelu Radoje Zvicer, Kotoranin. Ističe se kako je Zvicer napadnut u Kijevu 2020. godine, a pričalo se da je na njega pokušan atentat u Panami prošle godine, prenio je taj portal.  

Ističe se i da trenutno nije poznato gdje se nalazi Zvicer. 

Prema podacima agencija za sprovođenje zakona u Njemačkoj, od 2017. godine do 2020. godine Keskinovi saučesnici su oprali više od 12 miliona eura, prenosi sajt "dp.ru". 

U Njemačkoj je raspisan evropski nalog za hapšenje. Keskin, koji je i turski državljanin, uhapšen je na željezničkoj stanici u Sankt Peterburgu. Keskinovi advokati tražili su da bude pušten uz kauciju od milion rubalja. Oni su tvrdili da radnje opisane u zahtjevu za ekstradiciju ne potpadaju pod neko krivično djelo predviđeno Krivičnim zakonikom Ruske Federacije.

Pritvor je određen do sredine novembra, dok se ne riješi pitanje ekstradicije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.