Tajani: Ozbiljna greška Zapada je što su dopustili da Gadafi bude ubijen
Antonio Tajani

“Nije bio šampion demokratije, ali svi koji su došli posle njega su mnogo gori“

Tajani: Ozbiljna greška Zapada je što su dopustili da Gadafi bude ubijen

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani ocijenio je da je ozbiljna greška Zapada što je dozvolio da bivši libijski lider Muamer Gadafi bude ubijen tokom Arapskog proljeća 2011. godine, jer je njegova smrt izazvala nestabilnost u sjevernoj Africi.

“Bila je veoma ozbiljna greška pustiti da Gadafi bude ubijen. Možda nije bio šampion demokratije, ali sa njegovim krajem, politička nestabilnost je stigla u Libiju i Afriku, rekao je Antonio Tajani prisustvujući ljetnjem forumu u gradu Luka na sjevernoj obali Toskane“, navodi agencija Ansa.

Prema njegovim riječima, Italija je zahvaljujući sporazumima s Muamerom Gadafijem uspjela da zaustavi migracione tokove, a situacija je bila mnogo stabilnija.

“Bio je definitivno bolji od onih koji su došli poslije njega. Poslije njega je došao terorizam, Muslimanska braća“, rekao je Tajani, a njegova izjava o Libiji izazvala je aplauze u sali.  

Gadafija su ubili pobunjenici 20. oktobra 2011. godine, podsjeća italijanska agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.