Džonson istražuje Crnu Goru: Posjetio Gospu od Škrpjela
Medžik Džonson

Džonson istražuje Crnu Goru: Posjetio Gospu od Škrpjela

Legendarni košarkaš Medžik Džonson ne krije koliko uživa u ljepotama Crne Gore, a ovog puta obišao je Gospu od Škrpjela.

Džonson na društvenim mrežama na kojima ga prate milioni pratilaca, ne krije oduševljenje Crnom Gorom.

Na Tviteru je podijelio i šta je saznao prilikom posjete ovom ostrvu.

 

 Kuki i ja smo danas imali jedno od najvećih iskustava u našim životima kada smo posjetili Gospu od Škrpjela, jedno od dva umjetna ostrva u Crnoj Gori. Legenda kaže da su 1452. godine dva brata koji su se nakon opasnog putovanja kretali kući u Perast, jedan sa povrijeđenom nogom, primijetili nešto na stjenovitom izdanku. Kada su otišli ​​da vide šta je to, otkrili su ikonu Bogorodice sa djetetom. Braća su ponela ikonu sa sobom, a sjutradan su otkrili da se dogodilo čudo, da je povrijeđenom bratu zarasla noga. Oni su to shvatili kao Božji znak i zavjetovali se da će tamo gdje su našli ikonu sagraditi crkvu posvećenu Bogorodici. Trebalo im je 200 godina da nabave dovoljno kamenja da formiraju ostrvo i sagrade crkvu zahvaljujući pomoći drugih mornara koji su se nadali da će ih Djevica Marija zaštititi na svom putovanju - napisao je on na Tviteru.

Košarkaš je objavio i nekoliko zanimljivih videa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.