Lukšić: Juče na moru stradali crnogorski i ruski državljanin, danas situacija mnogo opasnija

Lukšić: Juče na moru stradali crnogorski i ruski državljanin, danas situacija mnogo opasnija

Načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić kazao je da je P.M. (31), koji se juče utopio u zalivu Trašte, crnogorski državljanin.

Lukšić je u Bojama jutra rekao da je u toj nesreći kod Plavih horizonata grupa mladih vjerovatno nesmotreno ušla u talase, koji su već dostizali visinu od dva metra.

Rekao je i da je nešto stariji muškarac, koji je stradao kod Perazića dola, državljanin Rusije.

Lukšić je napomenuo da je situacija na moru danas mnogo opasnija nego juče, zbog pojačanog vjetra, posebno na Velikoj plaži u Ulcinju, ali i na barskoj rivijeri. Večeras se, takođe je naveo, očekuje jak sjeverni vjetar.

Preporuka je vlasnicima plovnih objekata i kupačima, kako je rekao, da danas ne izlaze na otvoreno more i u vodu.

Kazao je da su četiri ljudska života izgubljena na moru od početka godine.

Građanima i turistima je, ističe, za sve informacije non-stop dostupan broj 129 Pomorsko-operativnog centra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.