Milatović reagovao na izjavu Đukanovića: Ni riječi o napadima na novinare za vrijeme njegove vladavine
Jakov Milatović

Milatović reagovao na izjavu Đukanovića: Ni riječi o napadima na novinare za vrijeme njegove vladavine

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da nas je bivši predsjednik Crne Gore "nostalgično podsjetio na vrijeme slobode mišljenja i javno iskazane kritike tokom njegove višedecenijske autokratske vladavine".

On je na Tviteru reagovao na današnju izjavu nekadašnjeg šefa države koji je kazao da “Današnja vlast kritičku misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije“.

"Ni riječ o napadima na novinare, konstruisanju afera kritički nastrojenim NVO liderima... progonu političkih neistomišljenika, hapšenjima građana zbog ostavljenih komentara na društvenim mrežama. Uz sve mane vlasti nakon promjena 2020. godine, jedino je sigurno - da je Crna Gora danas neuporedivo slobodnije društvo", istakao je Milatović.

Bivši predsjednik Crne Gore nas je nostalgično podsjetio na vrijeme "slobode mišljenja i javno iskazane kritike" tokom njegove višedecenijske autokratske vladavine.

Ni riječ o napadima na novinare, konstruisanju afera kritički nastrojenim NVO liderima, … 1/3 

— Jakov Milatovic  (@JakovMilatovic) July 25, 2023

Kako je naveo, kreiranje povoljnog okruženja za rad civilnog sektora i medija, spremnost za otvoren dijalog i partnerstvo, mora biti misija svake vlasti, a kao predsjednik Crne Gore biće prvi na braniku slobodne riječi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.