Predstavljen novi logo za Tviter: Plavu pticu uskoro mijenja slovo X
Ilustracija

Predstavljen novi logo za Tviter: Plavu pticu uskoro mijenja slovo X

Sliku novog loga za Tviter, bijelo slovo X na crnoj pozadini, predstavila je generalna direktorka kompanije pošto je vlasnik kompanije Ilon Mask rekao da hoće da se otarasi loga sa plavom pticom.

U Tviter poruci jutros Linda Jakarino napisala je “X je tu, hajde to da uradimo“, prenijela je britanska televizijska mreža BBC.

169019027120230724T072331Z1953534045RC2J92AVUMKNRTRMADP3TWITTERMUSKLOGO1024x683

Foto: Reuters

Mask je promijenio sliku na svom profilu u novi logo i dodao X.com svojoj biografiji na Tviteru.

Mask je juče rekao da hoće da promeni logo Tvitera i napisao preko te društvene mreže “uskoro ćemo reći zbogom brendu Tviter, i postepeno svim pticama“.

Prema izvještajima Mask hoće da stvori “super aplikaciju“ nazvanu “X“.

Jakarino je napisala na Tviter platformi da će promjena brenda donijeti uzbudljive nove mogućnosti.

“Tviter je napravio veliki utisak i promijenio način na koji komuniciramo. Sada će X ići dalje, i transformisati globalni gradski trg“, napisala je ona.

Mask, koji je prošle godine kupio Tviter za 44 milijarde dolara, već je u aprilu promijenio ime kompanije u “X Corp“ i redovno pominje projekat da društvenu mrežu pretvori u mrežu sa višestrukim servisima i finansijskim uslugama, kao što je “WeChat“ u Kini.

Ta promjena imena dolazi u vrijeme finansijskih problema u Tviteru. Mask je otpustio veliki broj zaposlenih, jer su opali prihodi od oglašavanja.

Tviter se suočava sa konkurentskim aplikacijama, kao što je nova aplikacija Threads kompanije Meta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.