Medoks u oproštajnoj posjeti: Adžić zahvalio na pomoći bezbjednosnom sektoru
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Medoks u oproštajnoj posjeti: Adžić zahvalio na pomoći bezbjednosnom sektoru

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, sastao se danas sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks. Sastanak je upriličen povodom isteka mandata ambasadorke Medoks.

Ministar Adžić se zahvalio ambasadorki Medoks na ličnom angažovanju na unaprjeđenju ukupnih odnosa UK i Crne Gore, a posebno na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva razvoju kapaciteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. 

"Naglasio je da je veoma sadržajna i kvalitetna saradnja dvije države omogućila napredak naše zemlje u brojnim segmentima odbrane, zahvaljujući prije svega,  školovanju i usavršavanju pripadnika Vojske Crne Gore na vojnim obrazovnim institucijama i centrima za obuku u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pripadnici Vojske Crne Gore dobijaju mogućnost da stečeno teorijsko obrazovanje i praktično primijene i time daju doprinos unaprjeđenju crnogorskog odbrambenog sistema. Adžić je kazao da je Ujedinjeno Kraljevstvo pokazalo posvećenost našoj zemlji kroz pružanje podrške u brojnim oblastima, kao što su sajber bezbjednost, krizni menadžment, izgradnja integriteta", navodi se u saopštenju.

Medoks je izrazila zadovoljstvo ostvarenom saradnjom u oblasti odbrane tokom njenog mandata, naglasivši da je Crna Gora dokazala da je kredibilan i pouzdan saveznik.

"Izrazila je uvjerenje da će Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora nastaviti uspješno da sarađuju, ne samo realizacijom već započetih aktivnosti, već i radom na dugoročnim projektima i planovima, koji su od značaja za unaprjeđenje odbrambenih kapaciteta Crne Gore. Medoks je naglasila da se i u narednom periodu može očekivati puna podrška Ujedinjenog Kraljevstva,  kada je u pitanju saradnja u oblasti odbrane", navodi se u saopštenju.

Adžić je poželio uspjeh ambasadorki Medoks u daljem radu, a zajednički su izrazili uvjerenje da će dvije zemlje saveznice intenzivnom saradnjom u predstojećem periodu, nastaviti da doprinose jačanju sistema kolektivne odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.