Vladimir Božović opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije
Vladimir Božović

Službeni glasnik

Vladimir Božović opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije

Vladimir Božović opozvan je sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori, objavljeno je u Službenom glasniku Srbije.

Kako prenosi N1, u tom glasniku objavljena je odluka o razrješenju 23 ambasadora čiji su mandati istekli. Među njima su i ambasadori Srbije pri Ujedinjenim nacijama (UN), Evropskoj uniji (EU) u Briselu i Savjetu Evrope.

Razriješeni su i ambasadori u Austriji, Grčkoj, Turskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Kubi, Kipru, Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Danskoj, Španiji, BiH, Saudijskoj Arabiji, Nigeriji, Indoneziji, Iranu, iraku i Keniji.

Ministar spoljnih poslova u Vladi Srbije Ivica Dačić kazao je da je svima njima istekao četvorogodišnji mandat.

"Rekao sam da se poštovati dužina mandata, a to su četiri godine i svi koji su razriješeni, razriješeni su zbog isteka mandata. Sada će uslijediti imanovanja novih ambasadora na upražnjena mjesta i to će biti završeno do kraja ove godine", rekao je Dačić za portal N1.

Podsjetimo, Božović je proglašen personom non grata i protjeran je iz Crne Gore nakon što je krajem 2020. Podgoričku skupštinu (1918) nazvao "slobodnim izrazom narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom".Upravni sud (US) poništio je u junu rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kojim je Božoviću, 10. novembra 2022. godine zabranjen ulazak u Crnu Goru - jer je uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje za ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbjednosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.